Spoštovani, na spletni strani uporabljamo piškotke, da vam lahko omogočimo kakovostnejše vsebine in uporabniško izkušnjo. S klikom na desni gumb soglašate z njihovo uporabo.
SE STRINJAM
Več o piškotkih

Halcom postal dolgoročni partner NLB

12.11.2004

Nova Ljubljanska banka (NLB) je Halcom Informatiko izbrala za dolgoročnega partnerja na področju informacijske tehnologije. Halcom z NLB uspešno sodeluje že vrsto let, saj je Halcomova rešitev za elektronsko bančništvo za pravne osebe v NLB poznana pod tržnim imenom Proklik. Sedaj je sodelovanje med NLB in Halcomom na področju plačilnih sistemov nadgrajeno v partnerski odnos.

Sodelovanje z domačimi IT partnerji za obe strani prinaša nove priložnosti, saj se bo vključevalo tudi v uresničevanje načrtov NLB in njene skupine na trgih JV Evrope. "Sodobna informacijska tehnologija bo tako postala prednost največje slovenske mednarodne finančne skupine, ki se bo iz uporabnika prelevila v generatorja razvoja in prodajalca IT rešitev," je poudaril predsednik uprave NLB Marjan Kramar.

"Odločitev Nove Ljubljanske banke za Halcom pomeni veliko priznanje dosedanjemu delu kot tudi našim rešitvam za elektronsko bančništvo iz družine Hal E-Bank. Še posebej se nam zdi pomembno, da je NLB ponudila priložnost domačim podjetjem, saj uspešno sodelovanje doma, prinaša dodatne reference in tako odpira večje možnosti za prodor na tuje trge," je ob dogodku dejal Matjaž Čadež, direktor Halcoma.

Proces izbire prihodnjih partnerjev v razvoju IT je potekal od marca do novembra letos. V NLB so k sodelovanju povabili večje število slovenskih podjetij, ki so po svojih poslovnih referencah, velikosti in finančni trdnosti ustrezali vnaprej določenim kriterijem NLB. Ti kriteriji so bili osnova za strokovno oceno možnih partnerjev, katerim so sledila cenovna dogovarjanja. Izbrana podjetja bodo partnerji na posameznih področjih razvoja IT, in sicer: Halcom Informatika d.o.o. za področje plačilnih sistemov, S&T Hermes Plus d.d. za področje pravnih oseb, SRC.SI d.o.o. za področje fizičnih oseb in IBM Slovenija d.o.o. za tehnologijo. Dolgoročnost partnerskega odnosa pomeni tudi znižanje stroškov prenosa znanja med strokovnjaki NLB in zunanjimi strokovnjaki, kar je eden od ključnih dejavnikov uspeha pri razvojnih projektih.

  HALCOM CA je najstarejši
  in tudi največji overitelj v 
  Sloveniji, ki za 
  shranjevanje 
  digitalnih potrdil uporablja 
  najvarnejšo tehnologijo 
  pametne kartice.

  Produkti in storitve 
  overitelja HALCOM CA:

  • kvalificirana digitalna potrdila za pravne in fizične osebe
  • čitalniki pametnih kartic
  • časovno žigosanje
  • spletni servis

  Več o produktih in
  storitvah HALCOM CA 

  Kje lahko uporabljam
  napredno kvalificirano 
  digitalno  potrdilo
  na pametni kartici
  ENA ZA VSE?

Spletni servis

Spletni servis ENA ZA VSE je namenjen poenoteni obravnavi digitalnih potrdil vseh v Sloveniji registriranih overiteljev in omogoča, da so aplikacije za e-poslovanje neodvisne od specifičnosti agencij za izdajanje digitalnih potrdil.

Več...


Pomoč

Najbolj iskane informacije

Uradne ure za oddajo 
dokumentacije in 
prevzem digitalnih 
potrdil ter čitalnikov:

vsak delovnik
od 8. do 16. ure

Tehnična podpora vsak delovnik od 8:00 do 16:30 ure

Več...


Get Acrobat

  • © Halcom d.d.