Blog

Lastnosti dobre spletne trgovine

Vemo, da je v današnjem času izjemnega pomena imeti spletno stran, na kateri posamezniki ali podjetja predstavljajo svoje dejavnosti, storitve, izdelke ter podobno. Vedno bolj priljubljene so tudi spletne trgovine, saj je nakupovanje v njih zacvetelo predvsem zaradi enostavnosti, učinkovitosti ter tudi izjemno ugodnih cen. Pri tem je potrebno poudariti, da sama spletne trgovina ter njena postavitev na spletu podjetju ali posamezniku še ne prinese velikega uspeha, če ne ustreza lastnostih dobre spletne trgovine. V nadaljevanju vam zato predstavljamo nekaj najbolj pomembnih lastnosti, ki jih mora imeti spletna trgovina, da ta lahko prinese velike uspehe ...
Preberi Več

Kaj lahko sami storimo za uspešno optimizacijo spletne strani?

Splet je dobesedno obnorel svet in če nas ni na njem, smo lahko v hudih skrbeh, da nas bo morda povozil čas ali kaj podobnega. Tudi v povezavi z našim delom, še posebej pa če imamo podjetje. Potem je nujno, da ga predstavimo tudi na spletu. Najbolje, da v obliki spletne strani ali celo spletne trgovine. Ogromno podjetij je na ta način postalo uspešnih. Vendar pa je potrebno poudariti, da sama postavitev spletne strani oziroma trgovine še ni garancija, da bomo postali uspešni. Potrebno je poskrbeti za marsikaj. Strokovnjaki nas pri tem ves čas opozarjajo tudi na to, kako zelo pomembna je optimizacija vaše spletne predstavitvene strani. V nadaljevanju si bomo podrobneje pogledali, kaj pomeni optimizacija spletnih strani, kakšen je njen namen in kako v večji meri zanjo lahko poskrbimo tudi sami. Kaj je optimizacija spletnih strani? Optimizacija spletnih strani predstavlja poseben postopek, ki izboljša vidljivost spletišča ali določene spletne strani na iskalnikih. To se lahko dogaja prek naravnih oziroma neplačanih rezultatov iskanja. Danes je namreč izjemno pomembno, da se s svojo spletno stranjo nahajamo čim višje na iskalnikih. Strokovnjaki so mnenja, da če nas ni na prvih straneh, potem je tako, kot da nas sploh ne bi bilo na spletu, ne glede na to, kakšno spletno stran ali trgovino imamo sicer. Potrebno je poskrbeti za optimizacijo spletne strani, da bo ta torej lahko postavljena najvišje oziroma na prvo stran. Načinov, kako lahko pridemo do tja, pa je seveda veliko. Logično je, da bomo to lahko najhitreje dosegli, če se bomo odločili za to storitev tudi plačati strokovnjakom, ki to področje obvladajo do potankosti. Tu imamo na razpolago dve glavni možnosti. Ena od njih je plačano oglaševanje, druga možnost pa je že omenjena optimizacija spletnih strani. Gre za več aktivnosti hkrati, ki so izvajane na spletnih straneh. Z njimi torej ...
Preberi Več

Enostaven postopek izdelave spletne trgovine

Namen vsake spletne trgovine je v prvi vrsti zagotovo ta, da pritegne slehernega obiskovalca. Ta namen pa bo vsekakor dosežen, če je spletna trgovina lepo oblikovana. Pri tem veliko vlogo igra postopek izdelave spletne trgovine, ki pa je v današnjem času lahko že povsem enostaven. Postopek izdelave spletne trgovine pa bo še bolj enostaven ter obenem učinkovitejši, če ga bomo zaupali strokovnjakom. Izdelava dovolj kakovostne spletne trgovine je namreč ključ do našega poslovnega uspeha. S pomočjo kakovostno izdelane spletne trgovine lahko povečamo našo prodajo ter poleg tega pridobimo tudi na ugledu in prepoznavnosti. To omogočajo tudi številne napredne funkcije, moderni izgled in enostavnost nakupa. Če smo to pri njeni izdelavi upoštevali, potem se bodo uporabniki v spletno trgovino še vračali in tam tudi opravljali nakupe. Zaupajmo jo strokovnjakom Četudi dandanes obstaja veliko najrazličnejših orodij, s pomočjo katerih lahko sami na izjemno enostaven način izdelamo spletno trgovino, pa je postopek izdelave ter izdelavo samo najbolje prepustiti kar strokovnjakom, ki imajo na tem področju številna znanja ter izkušnje, ki so jih pridobivali tudi v tujini. In ker vseeno želimo, da bo izgradnja naše spletne trgovine potekala zelo hitro in nemoteno, nas strokovnjaki pri tem naprošajo, da jim pripravimo prav vse gradivo, ki je povezano z izdelavo naše spletne trgovine.
 • Opis dejavnosti
 • Kontaktni podatki
 • Splošni pogoji poslovanja
 • Vzorčni izdelki
 • Približen izgled astrani
Ta korak postopka izdelave spletne trgovine lahko poimenujemo kar preučitev dejavnosti in analiza trga. Strokovnjaki nas nato pospremijo na drugi, prav tako pomemben korak na poti do preproste izdelave spletne trgovine. Tu je v ospredju izbira vrste spletne trgovine. Glede na našo dejavnost in tudi potrebe je potrebno izbrati med spletno trgovino, ki je namenjena fizičnim osebam, ali med spletno trgovino, ki je namenjena podjetjem. Prva od dve je prilagojena končnim uporabnikom ter ciljni skupini. Druga oblika spletne trgovine ...
Preberi Več

7 nasvetov za bodoče mojstre spletnih predstavitev

Kako izdelati spletno stran ni ravno najbolj pogosto vprašanje, ki se pojavlja, a vam bomo v osnovi vseeno predstavili sedem osnovnih nasvetov, na katere morajo biti izdelovalci spletnih strani pozorni:
 1. Ime spletne strani, naslov in zadeva so pomembni, saj predstavljajo ključne podatke o vašem podjetju in dejavnosti, in so ključne besede, ki se upoštevajo pri optimizaciji spletne strani.
 1. Velikokrat si je zaradi neljubih napak, predvsem v začetku programiranja, priporočljivo ustvariti kakšne varnostne kopije datotek, ki lahko kasneje enostavno rešijo vaše težave. Predvsem če ste začetnik.
 1. Učenje še nikomur ni škodovalo, zato je prebiranje bralnega gradiva, kot tudi vseh podatkov, ki jih lahko najdemo na spletu, zelo priporočljivo. Najdete lahko tudi veliko video gradiva in različne vodiče, ki vam bodo pomagali, da pospešite vaše učenje.
 1. Vaša spletna stran naj vsebuje veliko zanimivih in privlačnih grafičnih elementov kot tudi slike, ki bodo obiskovalce pritegnile. Barve na spletni strani se morajo ujemati, saj je pomembno, da spletna stran ni preveč moteča ter da uporabniku takoj pade v oči.
 1. Ko že imate dodane grafične elemente pa pomislite, da lahko služijo kot povezava. Velikokrat so na slikah povezave, ki ali vodijo na drugo spletno stran, največkrat v obliki bannerjev, ali pa do določene podrobnosti. Na besedilo lahko dodate enostavne povezave ali povezavo do vpisanega e-maila.
 1. Na spletno stran dodajte logotip ter opis, da predstavite vaše podjetje ali dejavnost. Z udarnim logotipom ter moderno obliko spletne strani boste zagotovo pritegnili obiskovalce.
 1. Navigacija je zelo pomemben element na spletni strani, saj uporabniku omogoča pomikanje po spletni strani. Predvsem zato mora biti enostavna in pregledna , da se uporabnik na strani ne izgubi ali ne znajde.
...
Preberi Več

Preprosta izdelava z Wordpres-om

Splet nas je popolnoma zasvojil in to povsem upravičeno. Nanj se lahko zanesemo že skorajda pri vsaki stvari. Če nas na primer zanima določena informacija o marsičem, jo najhitreje dobimo preko njega. Tega se še kako dobro zavedajo tudi mnogi uspešni podjetniki ter ostali ljudje, zato nanj postavljajo svoje spletne strani, ki jim pomagajo do še večjega uspeha. Spletno stran in njena izdelava je najpogosteje zaupana strokovnjakom, saj le oni najbolje vedo, kako se tej stvari streže. Na tem področju imajo namreč izjemno veliko znanja ter tudi izkušnje, ki seveda pri tem največ štejejo. Po drugi strani pa je res, da je postala izdelava spletnih strani zaradi nekaterih pripomočkov že tako preprosta, da se njihove izdelave lotimo že kar sami. V ozadju pa je vseeno še vedno potrebno veliko našega znanja, sicer se moramo še vedno obračati na največje mojstre izdelovanja spletnih strani. Če ste se tudi sami že lotevali tovrstnega izdelovanja, potem ste se verjetno soočili tudi z WordPressom. Strokovnjaki ga označujejo kot eno od najbolj pomembnih in priljubljenih skript, ki želi uporabnikom prikazati, kako je izdelava spletnih strani lahko povsem enostavna. Raziskave celo kažejo, da je na svetu skoraj četrtina spletnih strani izdelana na podlagi te skripte. To kaže na to, da je WordPress lahko ena od najboljših odločitev in izbir pri izdelovanju spletnih strani. Privzeto funkcionalnost lahko še  nadgradimo Poleg vsega ima uporabnik v povezavi z izdelavo WordPress strani še možnost, da lahko privzeto funkcionalnost še dodatno nadgradi, in sicer z namestitvijo dodatnih vtičnikov. Ti so na voljo v posebnem skladišču WordPressa. Tovrstni vtičniki delajo prave male čudeže in našo osnovno spletno stran lahko spremenijo, v kar koli si želimo. Z njihovo pomočjo tako lahko naredimo blogersko spletno stran, predstavitev svojega podjetja, lastno, osebno predstavitev, naredimo lahko tudi spletno trgovino ali pa svojo spletno stran uporabimo za ...
Preberi Več

Izdelava strani z Worpress-om

Izdelava spletne strani v WordPressu je izjemno preprosta. Splet nas je popolnoma zasvojil in to povsem upravičeno. Nanj se lahko zanesemo že skorajda pri vsaki stvari. Če nas na primer zanima določena informacija o marsičem, jo najhitreje dobimo preko njega. Tega se še kako dobro zavedajo tudi mnogi uspešni podjetniki ter ostali ljudje, zato nanj postavljajo svoje spletne strani, ki jim pomagajo do še večjega uspeha. Izdelava samostojne spletne strani je najpogosteje zaupana strokovnjakom, saj le oni najbolje vedo, kako se tej stvari streže. Na tem področju imajo namreč izjemno veliko znanja ter tudi izkušnje, ki seveda pri tem največ štejejo. Po drugi strani pa je res, da je postala izdelava spletnih strani zaradi nekaterih pripomočkov že tako preprosta, da se njihove izdelave lotimo že kar sami. V ozadju pa je vseeno še vedno potrebno veliko našega znanja, sicer se moramo še vedno obračati na največje mojstre izdelovanja spletnih strani. Če ste se tudi sami že lotevali tovrstnega izdelovanja, potem ste se verjetno soočili tudi z WordPressom. Strokovnjaki ga označujejo kot eno od najbolj pomembnih in priljubljenih skript, ki želi uporabnikom prikazati, kako je izdelava spletnih strani lahko povsem enostavna.  To kaže na to, da je WordPress spletna stran lahko ena od najboljših odločitev in izbir pri izdelovanju spletnih strani. Raziskave celo kažejo, da je na svetu skoraj četrtina spletnih strani izdelana na podlagi te skripte. Privzeto funkcionalnost lahko še  nadgradimo Poleg vsega ima uporabnik v povezavi z WordPressom še možnost, da lahko privzeto funkcionalnost še dodatno nadgradi, in sicer z namestitvijo dodatnih vtičnikov. Ti so na voljo v posebnem skladišču WordPressa. Tovrstni vtičniki delajo prave male čudeže in našo osnovno spletno stran lahko spremenijo, v kar koli si želimo. Z njihovo pomočjo tako lahko naredimo blogersko spletno stran, predstavitev svojega podjetja, lastno, osebno predstavitev, naredimo lahko tudi spletno trgovino ...
Preberi Več

Strategija za uspešen SEO postopek!

Lastniki spletnih strani dobro vedo, kako zelo pomemben je tudi SEO strani. Gre namreč za posebno metodo digitalnega marketinga. Na podlagi te lahko pridobivamo promet na svojo spletno stran. Najbolj pomembno pri tem pa je, da se spletna stran na pravilen način optimizira. Le tako nam bo lahko prinesla najboljše možne rezultate. V nadaljevanju si bomo zato pogledali načine, kako se spletna stran lahko optimizira. V ospredju bodo tako izbira pravih ključnih besed, zagotovitev spletnim iskalnikom, da bodo razumeli vsebino ter pričetek izpisovanja naše spletne strani čim višje v rezultatih iskanja obiskovalcev, ki so lahko naše potencialne stranke. Pomembna je predvsem strategija Pravilno optimizirana spletna stran potrebuje predvsem pravo strategijo. To lahko dosežejo le strokovnjaki, ki imajo na tem področju veliko izkušenj ter seveda potrebnega znanja. Strokovnjaki nam povedo, da na to, kako bodo spletni iskalniki prepoznavali in tudi razumeli našo spletno stran, vpliva izjemno veliko dejavnikov. Dobra SEO strategija ima zato kar nekaj ključnih elementov, ki se jih drži. V nadaljevanju jih bomo podrobneje pogledali. 1. Ključne besede ter njihova analiza V prvi vrsti moramo biti pri optimizaciji spletnih strani pozorni na izbor ključnih besed. Take besede so tako imenovana iskalna gesla. Ta vtipkamo v spletne iskalnike. V resnici so to teme, ki jih želimo bolje spoznati oziroma o katerih želimo izvedeti nove informacije. Če želimo privabiti potencialne kupce na našo spletno stran, moramo zato raziskati, katere so torej tiste ključne besede, ki so povezane z našim delom oziroma storitvami, izdelki ter podobno. Analizo ključnih besed najlaže izvedemo tako, da naredimo najprej seznam ključnih besed, za katere mislimo, da bi jih naše potencialne stranke vtipkale v spletni brskalnik. Nato seznam razširimo z alternativami, ki se pojavljajo na spletu. Iz seznama nato določimo tiste besede, preko katerih bodo lahko določeni uporabniki našli našo spletno stran. V nadaljevanju se ...
Preberi Več

Optimizacija za TOP pozicije spletnih strani?

Kaj je optimizacija strani? Optimizacija ali SEO vaše spletne strani  mora poskrbeti, da vsebine, ki so na voljo na posamezni spletni strani, vsebujejo tiste ključne besede, ki jih uporabniki najbolj pogosto iščejo, prav tako pa se zanaša tudi na renome strani, pri čemer si pomaga z zunanjimi povezavami. Tudi na spletu so namreč bistvenega pomena priporočila. Če članek, ki je nekje na spletu zgolj zato, da skrbi za optimizacijo, s svojo vsebino in ključnimi besedami napotuje na našo stran, ji s tem daje priporočilo. In bolj kot je stran z optimizacijskimi članki priznana oziroma višji »page rank« kot dosega, bolj relevantno je priporočilo. Optimizacija spletnih strani je tako uspešna in poskrbi, da bo naša spletna stran veljala za dobro, da jo bo brskalnik ocenil za kakovostno, ter jo ponudil uporabniku. Najlažje bomo sami uredili optimizacijo strani tako, da bomo za vsako podstran uporabili Meta Description in Meta keywords. Splet je virtualno okolje, ki temelji na računalniških programih in najrazličnejših drugih orodjih, ki uravnavajo prepoznavanje posameznih vsebin. Da si pridobimo čim več obiska, moramo poskrbeti, da je naša spletna stran dobro prepoznavna s strani teh orodij, ki ob brskanju uporabnika po spletu prepoznavajo posamezne vsebine. Na kakšen način? Najbolj uporabno je besedno prepoznavanje. Kadar uporabnik v iskalnik vpiše besedo, ta prebrska med milijoni strani in ponudi poleg strani, ki so najbolj prepoznavne in z najvišjim renomejem, tudi tiste, kjer najde besedno ujemanje. In prav to je delo, s katerim se ukvarja optimizacija spletnih strani. Je optimizacija strani nujna? Ni nujna, je pa priporočljiva, če bi radi dosegli uspeh. Tudi na spletu je konkurenca velika, in če niste največji, se brez optimizacije s konkurenti ne boste mogli soočiti uspešno. Žal je tako, da danes zgolj s kakovostjo ne dosežemo dovolj. Optimizacija spletnih strani je namreč podobna umešanju na police v trgovini – ...
Preberi Več

Ali je samostojna izdelava strani na spletu res tako zapletena?

Marsikomu se zdi samostojna izdelava profi strani na spletu enako zahtevna, kot bi se sam odločil, da bo zamenjal olje v svojem avtomobilu. A tako kot pri menjavi olja, se tudi tu najdejo posamezniki, ki vedo, da samostojna izdelava spletnih strani sploh ni tako zahtevna, če imaš vsaj malo žilice in smisla za tovrstno delo. In glede na to, da za spletno stran marsikdo nima na voljo toliko denarja, kot ga zahtevajo profesionalci, se vsekakor izplača poskusiti. Na kaj je treba biti pozoren, da nam uspe stran narediti samostojno? Kako se lotiti samostojne izdelave strani? Za začetek je potrebno registrirati domeno za spletno stran in izbrati ponudnika gostovanja, da bomo lahko vsebine strani umestili na dostopen strežnik. Potem pa je najbolje, da se odločimo za izdelavo v Wordpressu, ki velja za sodobnega, brezplačnega ali vsaj poceni ponudnika že pripravljenih grafičnih in programerskih rešitev. Kako je videti delo v praksi? Ko si na svoj računalnik naložimo Wordpressov programski paket, ki nam omogoči delo, izberemo grafično predlogo, ki nam ustreza – torej vizualno obliko strani, nato pa vanjo dodajamo programske bloke, ki so že pripravljeni, in nam omogočajo najrazličnejše funkcije. Če se dela lotevamo prvič, je vsekakor dobro, da si preberemo pred tem tudi kakšen blog oziroma nasvete o tem, katera orodja velja izbrati, da bo stran v skladu s slovensko ter evropsko zakonodajo, da bomo imeli z njenim funkcioniranjem najmanj težav, in da bo sodobna ter nam prinašala kar največ obiska. Pri tem se velja še posebej poglobiti v najboljše načine glede same optimizacije. Skrb za to, da bodo strani dobro optimizirane in bomo tako imeli kar najboljše možnosti obiska, naj bo na prvem mestu. Izdelava strani v Wordpressu Kaj in kako izbrati? Samostojna izdelava spletnih strani zahteva od nas predvsem to, da pozabimo na svoj okus, ter si postavimo pred oči ...
Preberi Več

Kdaj je potrebna optimizacija na strani?

Dokler so lastniki spletnih strani in spletnih trgovin lahko ponujali nove vsebine, je bila optimizacija spletnih strani povsem nepotrebna. Če je podjetje edino na spletu ponujalo nakup kuponov s popusti, mu je bilo zagotovljeno, da bodo uporabniki preko brskalnika prišli prav do njega. Ko se pojavi konkurenca oziroma ne moremo ponuditi nekaj tako novega, da tega ne nudi nihče drug, hkrati pa tako znanega, da uporabniki natančno vedo, kaj iščejo, pa je optimizacija spletnih strani nujna. Kako deluje optimizacija spletnih strani? Predstavljajte si ogromno  nakupovalno središče, znotraj njega pa ogromno trgovino s čevlji. Nakupovalno središče je splet, trgovina s čevlji pa »panoga« oziroma vsebina, znotraj katere se nahaja vaša stran. Če pride kupec v trgovino in prodajalki pove, da išče črne čevlje s peto in zlato zaponko, vaši čevlji pa so edini, ki temu ustrezajo, ni težav – prodajalka ga bo peljala prav do njih. Če je takšnih čevljev na policah tisoč, pa je potrebna optimizacija spletnih strani. Prodajalka mora kupca peljati prav do vaših čevljev – ker jih je doslej kupilo največ ljudi, ker so jih vsi pohvalili, ker jih najbolj priporočajo … Prav to je tisto, kar naredi optimizacija spletnih strani. Poskrbi, da prodajalka (oziroma brskalnik) pripelje kupca (uporabnika spleta) prav do vaših čevljev (spletne strani). Optimizacija  "On site" in "Off site" Predstavljajte si, da bi imeli čevlji vgrajen zvočnik, iz katerega bi se ves čas slišalo: »Mi smo črni čevlji s peto in zlato zaponko!« Ja, dobro blago se samo hvali, in takšna je tudi optimizacija spletnih strani »on site« oziroma na strani sami – znotraj strani se uporablja tisto ključno besedo oziroma izraz, za katerega pričakujemo, da ga uporabnik spleta išče. Vendar pa samohvala ni dovolj. Potrebna je tudi optimizacija spletnih strani izven same strani, torej na drugih spletnih mestih – v trgovini s čevlji je ...
Preberi Več