Kako zamenjati ekran na telefonu?

Ali se vam je razbilo steklo na telefonu, pa ne veste ali bi izvedli postopek menjave ekrana na telefonu ali pa bi zamenjali kar cel mobilnik? Tehnologija mobilnih telefonov letno ustvari 16 milijard prihodkov. Ravno tehnologija dotika na ekran je pospešila razvoj mobilnikov in poenostavila njihovo uporabo. Še pred časom smo z majhnimi pisali tipkali po telefonih in tipkali na mikrotipkovnicah. Januarja 2007 je Apple Iphone naredil revolucijo z ekranom na dotik. Danes imajo vsi telefoni tak ekran in je že povsem logično, da ga pričakujete na novem telefonu. Seveda vi ekrani niso enake kakovosti, nekateri delujejo na pritisk, nekateri na toploto prsta..

Postopek zamenjave stekla na telefonu

Ekrani na telefonih bi naj bili skoraj neuničljivi. Na žalost v praksi ni tako. Če želite sami menjati ekran, to ni tako enostavno vendar je izvedljivo. Nov ekran najdete na Ebayu. Odtipkajte “menjava ekrana Iphone”, “menjava ekrana Samsung” ali “menjava ekrana “Huawei”, našli boste veliko izdelkov. Izberite najprimernejšega in ga nabavite.

Orodje za menjavo ekrana

  • Mini izvijač
  • Plastična pinceta
  • Plastični klin
Postopek menjave poteka v naslednjih korakih:
  1. Odpiranje telefona
  2. Odstranitev zaslona
  3. Zamenjava lepila
  4. Namestitev zaslona
  5. Vzpostavitev povezave

Ko odprete telefon lahko odstranite zaslon. Nato ponovno namestite lepilo, obvezno mora biti dvostransko. Nato lahko namestite vaš nov ekran. Na koncu vam ostane še povezovanje kablov in testiranje.

Najlažje pa bo, če vse skupaj zaupate strokovnjakom.

Več info na LCDKingMB menjava ekrana in stekla na telefonu.