Izdelava strani z Worpress-om

Izdelava spletne strani v WordPressu je izjemno preprosta. Splet nas je popolnoma zasvojil in to povsem upravičeno. Nanj se lahko zanesemo že skorajda pri vsaki stvari. Če nas na primer zanima določena informacija o marsičem, jo najhitreje dobimo preko njega. Tega se še kako dobro zavedajo tudi mnogi uspešni podjetniki ter ostali ljudje, zato nanj postavljajo svoje spletne strani, ki jim pomagajo do še večjega uspeha. Izdelava samostojne spletne strani je najpogosteje zaupana strokovnjakom, saj le oni najbolje vedo, kako se tej stvari streže. Na tem področju imajo namreč izjemno veliko znanja ter tudi izkušnje, ki seveda pri tem največ štejejo. Po drugi strani pa je res, da je postala izdelava spletnih strani zaradi nekaterih pripomočkov že tako preprosta, da se njihove izdelave lotimo že kar sami. V ozadju pa je vseeno še vedno potrebno veliko našega znanja, sicer se moramo še vedno obračati na največje mojstre izdelovanja spletnih strani. Če ste se tudi sami že lotevali tovrstnega izdelovanja, potem ste se verjetno soočili tudi z WordPressom. Strokovnjaki ga označujejo kot eno od najbolj pomembnih in priljubljenih skript, ki želi uporabnikom prikazati, kako je izdelava spletnih strani lahko povsem enostavna.  To kaže na to, da je WordPress spletna stran lahko ena od najboljših odločitev in izbir pri izdelovanju spletnih strani. Raziskave celo kažejo, da je na svetu skoraj četrtina spletnih strani izdelana na podlagi te skripte.

Privzeto funkcionalnost lahko še  nadgradimo

Poleg vsega ima uporabnik v povezavi z WordPressom še možnost, da lahko privzeto funkcionalnost še dodatno nadgradi, in sicer z namestitvijo dodatnih vtičnikov. Ti so na voljo v posebnem skladišču WordPressa. Tovrstni vtičniki delajo prave male čudeže in našo osnovno spletno stran lahko spremenijo, v kar koli si želimo. Z njihovo pomočjo tako lahko naredimo blogersko spletno stran, predstavitev svojega podjetja, lastno, osebno predstavitev, naredimo lahko tudi spletno trgovino ali pa svojo spletno stran uporabimo za spletno fotogalerijo. Vse posodobitve pa lahko upravljamo kar preko administratorskega vmesnika.

Izdelava spletnih strani v WordPressu – glavni razlogi

Strokovnjaki nam torej pogosto pri izdelavi spletnih strani v ospredje postavljajo WordPress. Ta ima izjemno veliko argumentov, zakaj se odločiti zanj. Predvsem gre pri njem za povsem enostaven administracijski vmesnik, za katerega je značilno, da njegovo jedro z leti ostaja povsem enako. Poleg tega nam WordPress ponuja skorajda neskončne možnosti za razširitev naše spletne strani. To nam ponuja, kot že rečeno, v obliki najrazličnejših vtičnikov. Nekateri med njimi so plačljivi, drugi ne. Pri tem gre za SEO prijazne spletne strani, ki se lahko zelo enostavno optimizirajo. Ker gre pri tem za popolnoma odprtokodni sistem, je velika verjetnost, da je za našo morebitno težavo nekdo na svetu že našel rešitev, ne glede na to, za kako zelo veliko težavo gre. Potrebno jo je zgolj implementirati in to je to. WordPress velja tudi za izjemno enostavno namestitev, kar pomeni tudi za kasnejše posodobitve.

Kaj izdelava spletnih strani v WordPressu od nas predhodno zahteva?

Če se bomo odločili, da bo naša izdelava spletnih strani narejena v WordPressu, je potrebno računati na to, da se bo predhodno od nas zahtevala naša urejena spletna domena; to pomeni ime naše spletne strani. Poleg tega bomo morali poskrbeti tudi za spletno gostovanje; to je poseben prostor na spletnem strežniku, kamor bomo lahko naložili vsebino spletne strani. Preveriti moramo tudi, ali je naša izbrana domena sploh še na razpolago. To lahko naredimo izjemno preprosto. Na spletu preverimo pod ključem proste domene. Že v istem hipu lahko izvemo, ali je naša izbranka še prosta ali se bomo morali odločiti za drugo. Ko bomo našli prosto domeno, ki nam bo ustrezala, jo je seveda potrebno takoj registrirati. Ko sta domena in spletno gostovanje pripravljeni, pa se lahko prične tudi izdelava spletnih strani v priljubljenem WordPressu.

Še več izjemnih lastnosti

Poleg že omenjenih ima izdelava spletnih strani v WordPressu še številčne druge. Med njimi izstopajo zlasti: preprosto dodajanje in urejanje vsebin; urejanje elementov za optimizacijo spletne strani je enostavno; kakovostne fotografije na strani; preprosta uporaba spletne strani; dobro vidni kontaktni podatki ter kontaktni obrazec; prečiščena grafična zasnova, ki je prav tako prijazna do tablic ter vseh drugih podobnih naprav; dobra uporabniška izkušnja.

Če se bomo torej odločali za izdelavo spletnih strani in če bomo želeli, da je ta enostavna, hitra ter obenem še učinkovita, potem je WordPress zagotovo ena od boljših rešitev.