Program za izdelavo in urejanje strani

Program Dreamweaver je računalniški program, ki se uporablja za urejanje, posodabljanje in izdelavo internetnih strani. Namen tega programa je, da bi bilo lažje za oblikovalca strani. Izdelava spletnih strani je umetnost in proces združevanje posameznih elementov oblikovanja (linije, oblike, teksture, barve) v prijeten aranžma.

Izdelava strani je umetnost in proces oblikovanja spletne strani in lahko vključuje estetiko in mehaniko delovanja  spletne strani. Nekateri vidiki, ki so lahko vključeni v spletno načrtovanje ali spletno produkcijo so grafike in ustvarjanje animacije, izbor barv, izbor pisave, navigacija, oblikovanje, ustvarjanje vsebin, HTML / XML avtorsko programiranje JavaScript in razvoj e-trgovanja. Izdelava internetnih strani  je neverjetno zabavna spretnost, ki združuje najnovejše pripomočke tehnologije z ustvarjalnostjo.

Prisotnost spletnega omrežja je zelo pomembna za večino ljudi in organizacij danes, vendar bo v prihodnje še rastla, kot internet še naprej raste, premika več in več denarja. Izdelava spletnih strani je oblika elektronskega založništva.