7 nasvetov za bodoče mojstre spletnih predstavitev

Kako izdelati spletno stran ni ravno najbolj pogosto vprašanje, ki se pojavlja, a vam bomo v osnovi vseeno predstavili sedem osnovnih nasvetov, na katere morajo biti izdelovalci spletnih strani pozorni:

  1. Ime spletne strani, naslov in zadeva so pomembni, saj predstavljajo ključne podatke o vašem podjetju in dejavnosti, in so ključne besede, ki se upoštevajo pri optimizaciji spletne strani.
  1. Velikokrat si je zaradi neljubih napak, predvsem v začetku programiranja, priporočljivo ustvariti kakšne varnostne kopije datotek, ki lahko kasneje enostavno rešijo vaše težave. Predvsem če ste začetnik.
  1. Učenje še nikomur ni škodovalo, zato je prebiranje bralnega gradiva, kot tudi vseh podatkov, ki jih lahko najdemo na spletu, zelo priporočljivo. Najdete lahko tudi veliko video gradiva in različne vodiče, ki vam bodo pomagali, da pospešite vaše učenje.
  1. Vaša spletna stran naj vsebuje veliko zanimivih in privlačnih grafičnih elementov kot tudi slike, ki bodo obiskovalce pritegnile. Barve na spletni strani se morajo ujemati, saj je pomembno, da spletna stran ni preveč moteča ter da uporabniku takoj pade v oči.
  1. Ko že imate dodane grafične elemente pa pomislite, da lahko služijo kot povezava. Velikokrat so na slikah povezave, ki ali vodijo na drugo spletno stran, največkrat v obliki bannerjev, ali pa do določene podrobnosti. Na besedilo lahko dodate enostavne povezave ali povezavo do vpisanega e-maila.
  1. Na spletno stran dodajte logotip ter opis, da predstavite vaše podjetje ali dejavnost. Z udarnim logotipom ter moderno obliko spletne strani boste zagotovo pritegnili obiskovalce.
  1. Navigacija je zelo pomemben element na spletni strani, saj uporabniku omogoča pomikanje po spletni strani. Predvsem zato mora biti enostavna in pregledna , da se uporabnik na strani ne izgubi ali ne znajde.